četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Nad Trbovljami se bo iskrilo

Na dogodku, poimenovanem Startup Days 2016, ki letos prvič poteka v Zasavju, se bo od danes do nedelje iskrilo od idej mladih ustvarjalcev. Ti bodo v treh dneh svojo osnovno zamisel prelevili v prototip in ga v nedeljo na zaključni prireditvi predstavili javnosti.
Dogodek organizira podjetniški peskovnik Ustvarjalnik, v okviru katerega ga vodi Trboveljčan Jernej Pangeršič. Sam je kot študent računalništva lani odšel za štiri mesece v ZDA, kjer se je izpopolnjeval na področju socialnega podjetništva. Prepričan je, da lahko izkušnje in znanje v Sloveniji vnovči v dobrobit vseh, predvsem pa mladih, ki so motivirani za delo in razvijanje novih produktov. Tudi izvedba Startup Days v Trbovljah je bila njegova dolgoletna želja.

Okrog petdeset prijavljenih bo tako danes »okupiralo« trboveljski delavski dom, kjer bodo svoje ideje najprej predstavili, med njimi izbrali najboljše, se organizirali v skupine in se lotili dela. Na tovrstnih delavnicah mladi jejo in spijo na isti lokaciji, saj jih »napenjanje možgančkov« povsem okupira. Njihov cilj pa je, da v 54 urah dokončajo in predstavijo nov izdelek potencialnemu investitorju. Kot je povedal Jernej Pangeršič, navadno mladi delajo tudi do poznih nočnih ali celo zgodnjih jutranjih ur, potem za nekaj ur zaspijo in se nato ponovno lotijo dela. Seveda jih bo organizator tudi ustrezno nahranil in poskrbel za vse  potrebno.

Dijaki in študenti bodo svoje zamisli javno predstavili v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje v nedeljo, 20. marca, ob 16. uri. Predstavitev bodo poslušali podjetniki, nekateri predstavniki lokalne skupnosti, ministrstva za gospodarstvo, mediji, nanjo pa organizator vabi tudi vse druge, ki jih to zanima. Vstop je prost.

TPK

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor