V začetku septembra je 17 dijakov z dvema profesoricama spremljevalkama že tretjič zapovrstjo odšlo na enomesečno praktično usposabljanje v gospodarsko in modno prestolnico severne Italije, Milano.

Dijaki programov gastronomske in hotelske storitve, gastronomija in zdravstvena nega pridobivajo v tujini nova znanja s področja svoje stroke, urijo znanje tujega jezika in širijo svoja obzorja na različnih deloviščih. Dva dijaka opravljata prakso v svetovno priznani slaščičarni, kjer se učita priprave domačega sladoleda, štirje dijaki nadgrajujejo svoje znanje v prestižni milanski restavraciji, dva dijaka spoznavata delo v kuhinji in strežbi v modernem hostlu v centru Milana, devet dijakov pa opravlja prakso v treh nadstandardnih domovih za starejše.

Praktično usposabljanje v tujini je za dijake popolnoma brezplačno, ob vikendih pa imajo organizirane še strokovne ekskurzije, ki so dodana vrednost projekta Erasmus+. Projekt bo trajal dve leti. Z njim Srednja šola Zagorje spet in ponovno dokazuje, da je šola, ki v Sloveniji izstopa po dolžini, tradiciji, obsegu in raznovrstnosti mednarodnega sodelovanja.

MK

Prejšnji članekTabora pečine bele
Naslednji članekIzvolili kandidata za Državni svet