»Odziv je vedno lep, umetniki so vedno pozitivno presenečeni, ko pridejo sem,« je po otvoritvi povedala predsednica sveta Slikarske kolonije Izlake–Zagorje Eleonora Kramar. »Sploh tisti, ki pridejo prvič, so navdušeni in zelo radi pridejo tudi drugič.«
Letošnja zasedba slikarjev je bila raznolika tako po starosti, narodnosti kot po izrazni tehniki. 52. slikarske kolonije so se udeležili umetniki Primož Bizjak, Beti Bricelj, Lili Hribovšek, Dušan Kljun, Gregor Pratneker, Rok Slana, Alenka Viceljo, Jožef Vrščaj, Španec Antonio Franco in mlada kitajska umetnika Minjie Zhang in Yumei Zhou. Ob današnji otvoritvi razstave njihovih del je izšel tudi katalog, ki ga je napisala Kristina Renko, avtorje pa je kratko predstavila tudi na dogodku. Za glasbeni vložek so poskrbeli učenci Glasbene šole Zagorje pod mentorstvom Draga Peterlina.

Kulturno društvo Slikarska kolonije Izlake – Zagorje je lani pridobila status društva v javnem interesu, ki ga podeljuje Ministrstvo RS za kulturo. Na naslednjo slikarsko kolonijo pa se bodo člani društva pričeli pripravljati marca.

TPK