sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Na obisku na veleposlaništvu

Učenci dodatnega pouka angleščine in skupina osmošolcev OŠ Toneta Okrogarja Zagorje so v torek, 18. decembra, obiskali veleposlaništvo Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Ljubljani.

To je bila nagrada, saj so učenci sodelovali na natečaju na temo Harryja Potterja, ki ga je razpisalo britansko veleposlaništvo. Na šoli imajo veliko oboževalcev in strastnih bralcev Harryja Potterja, tudi v angleščini, tako da ni bilo težko najti ideje za najboljšo fotografijo na to temo.

Že sam vstop v veleposlaništvo je bil nekaj posebnega, saj so učence in spremljevalce pričakali varnostniki, ki so jih pospremili z dvigalom v četrto nadstropje stolpnice na Trgu republike 3, kjer se nahajajo prostori britanskega veleposlaništva. Povabili so jih v konferenčno sobo, kjer jih je čakala tudi pogostitev. Pridružila se jim je tudi veleposlanica Sophie Honey.

»Ali imate radi med? Ali znate smučati? Vam dvojina povzroča kaj težav?« je zanimalo učence, ki so se z veleposlanico pogovarjali v angleščini. Veleposlanici in članom osebja so pripravili kratko dramatizacijo pesmi, ki prikazuje nekdanje rudarsko življenje v naših krajih, ter dramatizirali prizor iz Harryja Potterja. V znak zahvale so ji podarili tudi šolski med.

Po druženju z veleposlanico so člani osebja učencem predstavili tudi delovanje veleposlaništva in posamezne oddelke.

MMZ

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor