»Na vseh treh izhodiščih, to je v Trbovljah, Hrastniku in Videncah so startna mesta odprta od 6.00 oz. 6.30 ure do 10.30 ure. Na startu pohodniki prejmejo  kupon za brezplačni čaj na vrhu Kuma,« pravijo organizatorji. Pohodniki ob potrjevanju udeležbe na Kumu prejmejo spominsko značko za prvo, tretjo in peto udeležbo, za deseto, dvajseto in trideseto udeležbo pa prejmejo posebno jubilejno priznanje.
Pohod bo ob vsakem vremenu. »Kum je visok 1220 metrov, od izhodišča na mostu čez Savo do vrha je 1000 metrov višinske razlike in zato nas vreme na Kumu lahko zelo preseneti. Vsekakor pa je v tem času na Kumu zimsko, zato pohodnike opozarjamo na primerno opremo, predvsem obleko, obutev in pohodne palice. Čeprav se pohodniki udeležijo pohoda na lastno odgovornost, bomo neustrezno opremljenim odsvetovali pohod že na startu,« še opozarjajo organizatorji. Priporočajo pohodne palice, primerno zimsko obutev, predvsem pa topla oblačila.

Doslej se je 34 pohodov udeležili 44.000 udeležencev. V soboto se jim bo pridružilo okrog tisoč novih, oz. »starih«. Vsekakor pa bo ta pohod po besedah predsednice PD Kum Trbovlje Marjete Bricl zadnji na prvo soboto v letu. Ker je drugi januar spet praznik, bo odslej potekal pohod tako, kot je pred ukinitvijo prazničnega dne: 2. januarja.

MP

Prejšnji članekFirst Lego League v Trbovljah
Naslednji članekDan šole v Hrastniku