sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Na Mrzlici bodo »šminkali«

Koča na Mrzlici je pred približno mesecem dobila novo oskrbnico Bojano Jeglič. Ta je v delo zagrizla z užitkom in pravi, da je še prav nič ne mika, da bi odšla. »Rada sem oskrbnica. Predvsem me veseli delo z ljudmi,« je priznala.
Čeprav kočo obiskujejo predvsem dnevni gostje, je na Mrzlici vseeno na voljo 65 ležišč, ki jih nečlani skupaj z zajtrkom lahko dobijo za 20 evrov, člani Planinske zveze Slovenije pa za 10.

Jegličeva svojim gostom rada postreže s planinsko klasiko – enolončnicami, zavitki, žganci, štruklji in gibanicami, za katere pravi, da obiskovalci najdejo veliko lepih besed. »A se še učim, še tipam,« je skromna.

Ne glede na to, da je bila koča lani prenovljena, Jegličeva meni, da prostor za izboljšave še vedno obstaja. »Notranji del lokala, recimo, bo treba še malo ‘pošminkat’,« je priznala. Koča je sicer v lasti Planinskega društva Trbovlje, ki mora odobriti vse morebitne spremembe. Tako bo Planinski dom Mrzlica počasi dobil še nekaj igral, peskovnik in morda še kaj.

Koča na Mrzlici je odprta vsak dan. Planinci se tako lahko vedno nadejajo jedače in pijače, s katero se bodo lahko okrepčali, preden se bodo odpravili nazaj v dolino ali nadaljevali svojo pot.

MD

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor