Danes je v Trbovlje prispela ekipa turistične oddaje Na lepše Televizije Slovenija. Voditeljica Tina Uršič se je s snemalcema najprej pripeljala na trboveljski Ajnzer, kjer je vhod v zasavski premogovnik. Prav tja, kjer bodo v soboto, 3. decembra, jamatlonci iz vse Slovenije pričeli s svojo adrenalinsko preizkušnjo Zimski jamatlon.
Ekipa Na lepše se je seveda opremila s čeladami in svetilkami, saj je prišla preverit, kako in kje se odvija to edinstveno in unikatno doživetje, ki si ga želi doživeti čedalje več Slovencev in tujcev, mnogi pa se nanj celo vračajo, ker jih prevzamejo dobra družba, ovire v jami in odlično tovariško vzdušje. Jamatlon je mogoče izkusiti dvakrat letno in zdi se, da mnogi že komaj čakajo, da se prijave odprejo. Tako je na letošnji Zimski jamatlon prijavljenih že 173 udeležencev, prijave pa so možne še vse do 20. novembra.

Ekipo Na lepše so v jamo pospremili Borut Flisek, predstavnik RTH, Marko Planinc, direktor Zavoda Savus, ki Jamatlon organizira, in Perkmandeljc. Povsem mogoče je, da bodo Tino Uršič in njena snemalca navdušili do te mere, da se bodo Jamatlona udeležili tudi decembra. Ekipa bo danes obiskala še Kum, kjer jim je oskrbnik Planinskega doma Roman Ledinek obljubil nekaj zasavskih kulinaričnih specialitet. Prispevek o današnjem obisku bo na sporedu v oddaji Na lepše v petek, 11. novembra.

TPK