Štirideseti novoletni pohod na Kum letos člani Planinskega društva Kum Trbovlje niso mogli organizirati kot množičen pohod, saj je korona preprečila rekreativne prireditve. Vendar Kum 2. januarja ni sameval.

Objavljamo foto reportažo včerajšnjega dne na Kumu, kamor se je odpravilo veliko planincev. Skupina trboveljskih planincev na čelu s predsednico PD Kum Trbovlje Marjeto Bricl se je odpravila na zasavski Triglav preko Čebulove doline. »Končno je tudi meni uspelo, da sem se prvič v vseh minulih letih lahko udeležila tega pohoda,« je dejala Marjeta Bricl. In nadaljevala: »Iz megle smo se izvili že na Zasavski rebri približno na 500 metrih nadmorske višine. Pot je bila kopna, na vrhu pa nas je razvajalo sonce. Na Kumu je sonce lovile lepo število obiskovalcev iz vseh koncev Slovenije, kar potrjuje, da se gre 2. januarja tradicionalno na Kum.«

Novoletnega pohoda v klasični obliki ni bilo. V PD Kum Trbovlje so novoletni pohod raztegnili na čas od 1. do 31. januarja 2022. Planinci lahko v planinski koči na Kumu z namenskim žigom potrdijo udeležbo na novoletnem pohodu.

Savus

Foto: Marjeta Bricl