»Naj bo to začetek urejanja velikega rekreativnega parka na Kipah, ki ga bomo uredili skupaj z občino Hrastnik in Rudnikom Trbovlje-Hrastnik,« je dejala ob današnji otvoritvi športnih naprav na Kipah trboveljska županja Jasna Gabrič. Poudarila je pomembno vlogo gibanja za aktivno življenje in zdravje. Otvoritev so s svojim nastopom polepšali otroci OŠ Trbovlje.
V občini so se odločili, da bodo uredili športni park na zapuščenih rudniških površinah na Kipah, ki so zelo primerne za rekreacijo in so jih Trboveljčani že posvojili ter jih na veliko uporabljajo. Od tam se ponuja lep razgled na mesto, območje je dobro dostopno tako peš, s kolesom ali avtomobilom. Kipe tako vse bolj postajajo zbirališče tekačev, kolesarjev, sprehajalcev in drugih rekreativnih navdušencev.

Trboveljska občina je projekt “Fitnes na prostem Kipe” financirala s sredstvi Fundacije za šport, od katere je prejela 6.930 evrov. Na Kipe so namestili kombinacijo naprav za zunanjo aerobno vadbo in klasičnih lesenih trim vadbenih elementov. Pohvalil jih je tudi Klemen Čančer, ki je na otvoritvi pripravil nekaj vaj: »Postavitev mi je kar všeč, saj na napravah lahko razvijaš večino mišic, morda manjka še kakšna več za razvijanje mišic nog.« Klemen je sicer izjemno uspešen tekmovalec, v Italiji je bil dvakrat šesti in enkrat četrti na tekmovanju mister fitnes in mister athlete. Konec oktobra pa je dvakrat zmagal na tekmi Trbovlje open.

MP

Prejšnji članekDojenčki pod nadzorom
Naslednji članekČernigojeva avantgarda v Mediji