Na JamaŠpilu, ki bo obogatil letošnji Jamatlon, se bodo predstavile skupine Warning, Funk Fu in Magrateja ter pevec Elvis Iron Ginger, ki so si mesto na odru pridobile v okviru natečaja.
JamaŠpil bo ob 17.15 otvorila skupina Warning, mlada štiričlanska zasedba iz Hrastnika, ki rada preigrava punk in rock melodije. To bo njihov debitantski nastop na večjem odru, obljubljajo pa, da publike ne bodo pustili hladne – še posebej bodo ob njihovem nastopu uživali ljubitelji skupine Green Day in podobnih izvajalcev.

Naslednji bo ob 17.30 na oder stopil hrastniški Elvis Matej Železnik, alias Elvis Iron Ginger, ki, kot bo, kot že njegovo ime pove, zbranim obudil spomine na čas, v katerem je živel in ustvarjal kralj rock’n’rolla. Pripravite se na zibanje v kolenih in na Elvisovo značilno obrazno mimiko, reinkarnirano v rdečelasem interpretu.

Ob 17.45 bo nadaljevala z jazz, pop in funk ritmi obarvana skupina Funk Fu, ki je z osmimi člani tudi najštevilčnejša zasedba, ki bo stala na odru JamaŠpila. A to ne pomeni, da imajo težave pri usklajevanju – ko poprimejo za inštrumente, boste gotovo zaplesali z njimi.

Zadnja bo ob 18.00 nastopila skupina Magrateja, katere člani prihajajo z vseh vetrov. Združili so se pred več kot 10 leti in od tedaj, neobremenjeno z zvrstjo, skupaj stopajo po glasbeni poti. Ime so si nadeli po planetu iz Štoparskega vodnika po galaksiji, kjer je mogoče vse – tako kot na njihovih nastopih.

S tem pa dobre glasbe še ne bo konec. Od 19.45 dalje je oder rezerviran za povabljeno skupino Koala Voice, ki so na spomladanski turneji navduševali po Vzhodni Evropi, jeseni pa obljubljajo nov album, poln divjih indie-rock melodij. Koale bodo poslušalce z norimi ritmi svojih pesmi zvabile, da bodo divjali z njimi.

MD

Prejšnji članekOdlični na ekipnem DP v Polzeli
Naslednji članekHrabri in požrtvovalni