sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Na Jamatlonu trio, nagrade in met bata škornja

Na Zimski jamatlon se je do danes prijavilo 50 ekip oziroma 178 jamatloncev. Čas za prijave se počasi izteka, odprte so samo še do 20. novembra. Tistim, ki omahujejo, ali bi se na Zimski jamatlon prijavili ali ne, organizator sporoča, da zanj ni potrebna posebna telesna pripravljenost. Je pa treba računati na to, da jama ni posesana in zloščena, ovire v obliki železnega podporja, huntov, cick, šarfa in visečega vlaka so umazane, tla so morda ponekod tudi blatna. Ob obvezni opremi (čelada in naglavna lučka) mnogi jamatlonci s seboj prinesejo tudi rokavice in oblečejo tiste hlače, ki jih je najmanj škoda.
Virtualna ovira

Letos bo jamatlonce v jami pričakala tudi virtualna ovira. Zamislil si jo je ideolog programskih rešitev v podjetju Dewesoft dr. Jure Knez, »zgradili« pa jo bodo profesorji in dijaki na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje. Ovira bo kakšnih šest metrov dolg in dva metra visok obok, opremljen z LED-trakovi, ki se bodo prižigali tako, da bodo ustvarili učinek vrtenja. Jamatlonci bodo imeli v njem občutek, da se vrti okrog njih, in če jih bo preveč zanašalo, jih bo varovala tudi ograja. Sicer pa bodo tako kot vsako leto v jami tudi člani usposobljene rudarske reševalne čete RTH in rudarji, brez katerih Jamatlon ne bi bil, kar je. In pa seveda Perkmandeljc. Pri rudarjih brez robatega humorja ne gre, tako da v času Jamatlona jama skoraj poka od smeha.

Glasba in nagrade

Na Jamatlonu bo organizator izmeril povprečni sredinski čas in nagradil ekipe, ki se mu bodo najbolj približale. Nagrade bodo podeljene tudi v igri met bata škornja rikverc v kulmkišto. Potem pa so tu še posebej zanimiva priznanja, ki jih prejmejo jamatlonci, ki se v jami najbolj izkažejo. Nagradni sklad se dnevno dopolnjuje, organizatorji pa so za zdaj izdali, da bodo med njimi pripomočki za telesno vadbo, kot so trakovi, vadbeni valj in žoga za gimnastiko in še kaj.

V četrtek, 3. novembra, je Jamatlonu obširno predstavil tudi časnik Delo. Foto: arhiv ZT
V četrtek, 3. novembra, je Jamatlon obširno predstavil tudi časnik Delo. Foto: arhiv ZT

Pred podelitvijo priznanj bodo jamatlonce glasbeno ogreli Vlado Poredoš, Vili Groboljšek in Bojan Bergant, ki igrajo v zasedbi Vlado Poredoš akustik trio. Zaigrali bodo tudi kakšno knapovsko.

Do 20. novembra je torej še čas za vse, ki se še niso prijavili, pa jih mika, da to storijo.Več informacij je objavljenih na spletni strani www.jamatlon.si. Jamatlon je danes, 3. novembra, predstavil tudi časopis Delo.

ZT

Isti avtor