četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Na Golteh smučali in streljali

V soboto 10. februarja, so se zbrali slovenski častniki in podčastniki, pripadniki Slovenske vojske in veterani vojne za Slovenijo na jubilejnem 30. državnem prvenstvu v smučanju in streljanju na Golteh, ki je bilo hkrati tudi 3. tekmovanje za memorial Rudija Ževarta.

Za organizacijo in izvedbo tekmovanja je poskrbelo  Območno združenje slovenskih častnikov Velenje v sodelovanju s Slovensko vojsko, Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Velenje in turističnim centrom Golte.

Kot vrsto let poprej se je tekmovanja udeležila tudi ekipa OZSČ Zagorje ob Savi. Zaradi pomanjkanja snega so morali letos organizatorji spremeniti tekmovanje namesto smuka v veleslalom in še to na nekoliko skrajšani progi. Zaradi tega so morali tekmovalce s terenskimi vozili prepeljati do strelišča, ki je bilo že čisto pomladansko in brez snega.

Pred podelitvijo pokalov in medalj sta tekmovalce nagovorila predsednik ZSČ generalmajor Dobran Božič in predsednik ZVVS generalmajor Ladislav Lipič.

Glede na močno konkurenco predvsem s strani aktivnih pripadnikov SV so bili člani OZSČ Zagorje ob Savi zadovoljni z uvrstitvijo nekje v sredini razpredelnice.  Smo se pa Zasavci veselili drugega mesta, ki ga je zasedla ekipa OZVVS Zasavje v konkurenci ekip veteranov vojne za Slovenijo.

Besedilo in fotografije: OZSČ Zagorje ob Savi

NN

Foto: OZSČ Zagorje


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor