V Sofiji je tokrat prijavljenih rekordnih 1147 nastopajočih iz 50 držav. V posamezni kategoriji lahko na prvenstvu nastopa samo en predstavnik posamezne države, konkurenca je zastrašujoča, saj so v Sofiji zbrani res najboljši mladi karateisti stare celine. Mesto v reprezentanci si je s svojimi dobrimi nastopi zagotovilo sedem članov Karate kluba Trbovlje, kar je rekord v zgodovini slovenskega karateja: Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar, Luka Ferlin, Ajdin Mujkanovič, Blaž Hribovšek in Stefan Joksimovič. Iz Karate kluba Hrastnik bo na prvenstvu borbal Denis Gorenc. Kot reprezentančni trener je v Bolgariji tudi glavni trener v trboveljskem klubu Miha Kovačič.
Zasavci se bodo na tatamijih v Bolgariji borili vse tri dni, tako, da bo še kako zanimivo. Predstavitev slovenske reprezentance in urnik nastopov lahko najdete na naslednji povezavi.

Še prijazen nasvet: Bolgarija je v drugem časovnem pasu kot Slovenija, tako da je v Sofiji čas prestavljen na eno uro naprej (GMT+2), tako da bodo nastopi naših reprezentantov eno pred zapisanimi urami v predstavitvi.

Statistiko, žrebne liste in rezultate v živo boste lahko spremljali tukaj.

ZT

 

Prejšnji članekMorje tudi za socialno šibke
Naslednji članekSpori zaradi parkiranja