Krajani so bili ob zaprtju prejšnje dolske cvetličarne razočarani, saj so si lahko v njej nabavili cvetje, ikebane, aranžirali darilo, … ne da bi bilo treba hoditi kam drugam. Zato so bili toliko bolj veseli odločitve Jolande Podmenik, da cvetličarno ponovno odpre in stopi na samostojno pot. »Pogumna odločitev,« so ji čestitali vsevprek in ji obenem zaželeli, da bi ji uspelo.
Vedno nasmejana Jolanda Podmenik pravzaprav brez rožic ne more živeti, zato ji pomeni poklic cvetličarke vse na svetu. V uvodnem govoru je izrazila navdušenje nad lepo udeležbo in obljubila, da obiskovalcev ne bo razočarala. Potrudila se bo, da ustreže željam posameznikov in jim tudi svetovala, če bodo želeli.

Njen program vsebuje poleg rezanega cvetja in lončnic tudi aranžiranje daril, kot je povedala kasneje, na voljo bodo tudi sveče, izdelava vencev in brezplačno aranžiranje mrliških vežic po Zasavju. Nekaj besed je namenil obiskovalcem tudi Jani Kraner, direktor občinske uprave in ji obljubil podporo, kadar jo bo potrebovala. »Pri njej ne bomo dobili samo lepih šopkov,« je dejal, »ampak tudi prijazne besede, saj je Jolanda zelo pozitivna oseba.« Župnik < strong>Franc Ornik, njen prvi sosed, je bil malo zmeden, ko se je znašel na drugi strani ceste. »Moj prostor je v cerkvi, kjer molim, Jolanda pa dela na drugi strani ceste čudeže,« se je pošalil. Oba s Kranerjem sta prerezala trak, pomagala je še Jolandina mama.

Za glasbeno vzdušje so poskrbeli člani glasbene skupine Oljka in citrarka Urša Šmid, za hrano in pijačo pa skupina deklet s kuharskima mojstroma Brankom Podmenikom in Iztokom Guzejem na čelu.

Fanči Moljk