Kriminalisti na Dobovcu že od ponedeljka raziskujejo smrt moškega, ki je nekaj časa veljal za pogrešanega. Po neuradnih podatkih gre za krajana, ki je živel na kmetiji na odmaknjenem območju. Njegovo truplo so našli znanci.
PU Ljubljana je bila o pogrešanem 63-letnem moškem iz okolice Trbovelj obveščena 25. julija dopoldne. Policisti so takoj pričeli z vsemi aktivnostmi, ki so ob prijavah pogrešanih oseb predvidene. Pri pregledu okolice, kjer je 63-letnik bival in se gibal, so moškega našli mrtvega. Do sedaj ugotovljene okoliščine kažejo, da je moški umrl nasilne smrti.

Foto: arhiv Infolife.si
Foto: arhiv Infolife.si

Po neuradnih informacijah gre za Branimirja Bajdeta, nekdanjega člana občinskega sveta Trbovlje in vidnega predstavnika stranke Zelenih. Na kmetiji Prevoršek v naselju Ključevica se je ukvarjal z biodinamičnim kmetovanjem. Ukvarjal se je s semeni starih avtonomnih slovenskih sort različnih poljščin po biodinamični metodi. Največja posebnost kmetije je bila 80 različnih vrst fižola. Bajde je bil tudi turistični vodnik.

Policisti in kriminalisti danes s preiskavo intenzivno  nadaljujejo. “Zaradi interesa same preiskave in morebitnih nadaljnjih postopkov kriminalistov, ta trenutek več informacij ne moremo posredovati,” so sporočili.

 

ZT