četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Na cilju umazani, a zadovoljni

»Nora dogodivščina! Kaj takega nisem pričakoval! Bilo je odlično. Super!« to je le nekaj izjav zadovoljnih jamatloncev, ki so po petkilometrski preizkušnji v jami prisopihali na cilj. Malo umazani, malo pa tudi utrujeni so si tovariško segali v dlani, veseli, ker so se soočili s še enim izzivom in ga uspešno opravili.
Rok Marguč, odlični slovenski deskar na snegu, ki je osvojil tudi naslov svetovnega prvaka, je bil v jami prvič. V ekipi je sodeloval s triatloncem Domnom Dornikom in Sandijem Ivančičem. “Najhujši je bil zadnji del,” je rekel Marguč. “Vpadnik Barbara se namreč strmo dviga. Vmes nas je zalila voda, morda malo prezgodaj, ker sem čisto moker. Je pa Jamatlon izjemno zanimiv. Neverjetno, kako sta Trbovlje in Hrastnik povezana pod jamo in to na nek način zelo na kratko. Dobra prireditev. Podpiram to, da se rove, če so, izkoristi.”

Po prihodu na cilj se jamatlonci lahko oprhajo v rudniški kopalnici. Na voljo jim je masaža, ki jo izvaja Zana, gostinstvo Čop pa je vsem pripravilo tudi okusno knapovsko malico – golaž s klobaso.

Kmalu bo na vrsti tudi razglasitev izvirnih priznanj in zmagovalcev v igri Met bata škornja v kuolmkišto, v kateri se jamatlonci že pridno preizkušajo. Znano bo tudi, katera ekipa se je najbolj približala povprečnemu času preizkušnje.

Ogledate si lahko tudi že prvo galerijo TUKAJ.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor