V petek se je na gradbišču v Trbovljah v delovni nesreči 48-letni delavec lažje poškodoval. Čeprav ni prišlo do poškodb, pa so policisti intervenirali zvečer pri 43-letnem Trboveljčanu, ker ni primerno zavaroval svojega psa.
34-letni Trboveljčan in 26-letni Hrastničan sta v soboto morala plačati globo, ker sta se dopoldne s štirikolesnikom vozila po travniku in kršila Zakon o ohranjanju narave. Njuno početje je policistom prijavil občan.

Zaradi prekratke varnostne razdalje je 18-letni voznik osebnega vozila v soboto v Trbovljah povzročil nesrečo z materialno škodo.

Zvečer so policisti posredovali v gostinskem lokalu v Trbovljah, kjer sta se sprla obiskovalca, pozneje pa so globo izrekli tudi vinjeni 26-letnici, ki se je pred lokalom nedostojno obnašala.

V nedeljo je neznanec trčil v parkirano vozilo in nato pobegnil. Policisti za njim še zbirajo obvestila.

Blizu Kisovca pa je v petek voznik trčil v srnjaka, ki je skočil na cesto. Za poškodovano žival je poskrbel član Lovske družine Izlake. Povoženo divjad so našli v soboto tudi na cesti Trojane – Blagovica, vendar povzročitelja nesreče niso izsledili. Se je pa vse dobro izteklo z moškim, ki je zaradi opitosti nekaj metrov pred domom zaspal na cesti. Policisti so ga po prijavi pospremili domov, a so mu za prekršek izrekli tudi ukrep. Policisti in reševalci so v soboto ustrezno poskrbeli tudi za starejšo občanko, ki se je zaradi bolezenskega stanja izgubila, nato pa vidno izčrpana tavala po cesti.

Popoldne so po obvestilu, da je na cesti Trbovlje-Zagorje kamenje, policisti tega sami odstranili. Ponoči so dvakrat intervenirali zaradi glasne glasbe pri članih društva, ki so praznovali svojo obletnico, in vodji prireditve izrekli ukrep.

V Hrastniku so policisti minuli vikend najpogosteje ukrepali zaradi kršitve javnega reda in miru, preglasne glasbe, enkrat pa zaradi prijave vožnje motociklista po neprimernih površinah, ki pa ga niso izsledili.

ZT