četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Na Celjsko kočo

Člani planinske sekcije Društva invalidov Hrastnik smo se 21. julija odpravili na Celjsko kočo.

Potovali smo z vlakom iz Hrastnika do Celja z novo brezplačno vozovnico. Planinskega pohoda se je udeležilo 13 članov. Pešpot nas je vodila ob Savinji do parkirišča Pečovnik, kjer smo pot nadaljevali po stopnicah do gozda. Zanimiva planinska pot naj je pripeljala do najstarejše, 100 let stare Trebuševe bukve, kjer smo si vzeli pavzo in se osvežili z dobro in hladno vodo iz cevi, ki je bila pripravljena za uporabo na počivališču pri bukvi. V vasici je tudi zvon želja za izpolnitev skritih želja. Kar lep čas se je oglašal.

Z dobro voljo in smehom smo v dobri uri in pol prišli na cilj. Na terasi koče smo pomalicali in popili dobro kavico ter si izmenjali nekaj predlogov za naslednji izlet. Nekateri so se podali še h koči pod Grmado, ki je izgledala kot hišica iz pravljice. Vsa v lesu, z visečimi rožicami z oken, prelepo okolico in z odsluženimi planinskimi čevlji s posajenimi rožicami v njih. Res lepo in zanimivo.

Dan je bil popoln in srečni in zadovoljni smo prispeli domov. Udeleženci smo bili hvaležni za lepo doživetje in Zvonki Zupančič za vodenje izleta. Srečno v avgustu. Pazimo na zdravje!

Zvonka Beravs

Foto: Karli Koritnik, Vojka Železnik, Januška Grčar /arhiv DI Hrastnik

Isti avtor