sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Motoristi in kolesarji – pozor

Vse motoriste iz Zasavja policisti vabijo na preventivno delavnico z naslovom Policijska izkušnja kot nasvet, ki bo 14. aprila na športnem igrišču pri stavbi Občine Trbovlje.

Sicer pa policisti opozarjajo, da bodo na območju Zagorja ob Savi zaradi zagotavljanja večje varnosti v teh dneh povečali obseg preventivno – represivnih aktivnosti tudi nad vozniki enoslednih vozil. Nadzirali bodo predvsem spoštovanje omejene hitrosti, psihofizično stanje voznikov, predelana in nehomologirana vozila ter druge splošne pogoje za vožnjo tovrstnih motornih vozil. Voznike, ki bodo vozili neregistrirana vozila, bodo oglobili s 500 evri, če ne bodo uporabljali homologirano zaščitno motoristično čelado, pa s 120 evri. Če bodo voznika zalotili pri hujšem prekršku, mu lahko motorno vozilo tudi zasežejo.

Policija bo povečala nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil predvsem na regionalni cesti od Zasavske ceste proti Trojanam), na Zasavski cesti in na cesti Izlake – Kandrše, pa tudi v naseljih, predvsem v bližini izobraževalno varstvenih ustanov. V okviru preventivnih aktivnosti policije bo njihovo delo usmerjeno predvsem v ozaveščanje mladostnikov, društev in klubov.

Nadzirali bodo tudi kolesarje, ki morajo pri vožnji enako spoštovani cestno prometna pravila, in sicer morajo voziti drug za drugim, ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje. Vozniki koles morajo voziti po kolesarskem pasu, kolesarski stezi ali kolesarski poti. Kjer teh prometnih površin ni oziroma niso prevozne, smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje.

Udeleženi v nesrečah

Lani je bilo na območju Policijske postaje Zagorje ob Savi v prometnih nesrečah izven naselja udeleženih pet voznikov motornih koles, v katerih so se štirje laže poškodovali. V naselju lani nesreč z udeležbo kolesarjev ni bilo, medtem ko je bilo leta 2016 pet kolesarjev udeleženih v prometne nesreče v naseljih.

Kot so policisti Policijske postaje Zagorje ob Savi še dodali, si želijo, da bi lahko skupaj pripomogli k boljši prometni varnosti na cestah, ki vodijo v Zasavje in širše.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor