Med njimi je bil tudi Denis Gorenc, kije imel visoke cilje, saj so bili njegovi lanskoletni rezultati naravnost izvrstni. Izkazalo se je, da je bil premor med tekmami od decembra le prevelik in dobra uvrstitev je splavala po vodi.

Denis Gorenc je 20. februarja na podelitvi priznanj za naj karateista leta v močni konkurenci zasedel drugo mesto, kar mu predstavlja – pravi – veliko motivacijo za napad na osvojitev naziva v letošnjem letu.

Izkazal se je že minuli vikend na državnem prvenstvu in 13. pokalu Nestla Žganka v Velenju. V soboto je na Državnem prvenstvu nastopil s svoji kategoriji. Po dveh zmagah je v finalu začel izvrstno in bil po mnenju večine karateistov in publike v dvorani absolutno boljši od nasprotnika, vendar sosodniki odločili drugače. Niti video analiza jih ni prepričala. Razočaranje je bilo veliko.

Kljub porazu je v nedeljo prišel na pokal motiviran in odločen, da pokaže vse svoje znanje. Najprej je nastopil v svoji kategoriji do 67 kg in v finalu izgubil proti istemu nasprotniku kot prejšnji dan, vendar je tokrat porazu botroval trenutek nepazljivosti in s ponosom je stopil na zmagovalni oder. S srebrno medaljo okrog vratu, je športno čestital zmagovalcu.

Kategorija Open je bila zadnja na programu tekmovanja. Tokrat mu nasprotniki, čeprav večji in težji, niso bili dorasli in vse borbe je zaključil predčasno z rezultatom 8 : 0. Pokal, zlata medalja innajvišja stopnička na zmagovalnem odru sta pričarala nasmeh na obrazu trenerja Bojana Viktorja Pižmohta, ki Gorenca spremlja že od njegovega 12. leta.

Izkupiček je lep, lahko pa bil še boljši. Za napredovanje med prvih 100 na svetovni lestvici mu manjka še nekaj zmag in upa, da bo Salzburg v začetku marca tudi letos njegova tekma. Lansko leto je tam pridobil 67 mest. Njegove sanje pa so Olimpijske igre. Pripravljen je na zmage in tudi poraze, čeprav upa, da jih bo čim manj.

ZT