Občani Zagorja, ki živijo na Prešernovi cesti, so si že nekaj časa navzkriž z Javnim podjetjem komunala Zagorje, ki, kot trdi Natalija Mrak, »stanovalce vsak dan terorizira s hrupom in smradom«. »To ni za v strnjeno naselje,« pravi Mrakova.
Hrup in smrad naj bi povzročali veliki zeleni kontejnerji, ki jih s kamioni odlagajo na lokaciji v neposredni bližini stanovanjskih hiš in jih tam praznijo. »To ni nova zadeva,« trdi Milan Fakin, vodja tehničnega sektorja zagorske Komunale. »Včasih smo to počeli na našem parkirišču, nekaj časa nazaj pa smo se preselili na lokacijo na Prešernovi. Najprej smo z delom začenjali ob šestih, zdaj začenjamo eno uro kasneje, ker so se stanovalci pritožili.« To informacijo je potrdil tudi direktor Komunale Zagorje Sandi Grčar. To, po besedah Mrakove, ne drži: »Res so potem začenjali ob sedmih, a to je trajalo samo kakšne tri dni.«

Stanovalci Prešernove ceste se na Komunalo obračajo pisno, preko telefona, tudi osebno jih obiščejo, a naj njihove prošnje ne bi zalegle.

Zemljišče je po podatkih direktorja Grčarja že 10 let v lasti Komunale Zagorje. Podjetje na njem izvaja svoje delo, stanovalce pa moti občasen hrup in smrad. Ali bodo uspeli skleniti kompromis, bo pokazal čas.

Martina Drobne