četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Mostovi med kulturami

EVS prostovoljka iz Madžarske Anna Márton je v petek, 4. marca, v Mladinskem centru Hrastnik pripravila fotografsko razstavo z naslovom Mostovi-Hidak. Anna je v svoj fotografski objektiv ujela čudovite prizore iz vse Slovenije, ki jo je raziskovala med svojim devetmesečnim bivanjem v Hrastniku.
“Razstavo smo poimenovali Hidak, saj je za 90 odstotkov Slovencev to prva madžarska beseda, ki jim pride na pamet. Po oddaji na nacionalni televiziji, v kateri so predstavljeni aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja ob madžarsko-slovenski meji,” je povedala simpatična Madžarka, ki ima raziskovanje bližnje in daljne okolice v krvi. Slovenija jo je tako navdušila, da si želi ostati pri nas in si že išče delo v Ljubljani.

“Na razstavi sem predstavila samo delček od tisočih fotografij, ki sem jih posnela v Sloveniji. Najbolj me je prevzelo Bohinjski jezero, čudovita narava in prijazni ljudje in pa seveda Hrastnik, kjer sem preživela čudovitih devet mesecev.« Nekaj njenih fotografij Hrastnika in okolice je predstavljenih tudi v turistični brošuri Hrastnika, ki sta jo z drugo udeleženko programa Tamaro Klose iz Nemčije, pripravili ob koncu mladinske izmenjave in o kateri smo pisali tukaj.

JM

Isti avtor