ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Moj vikend s Touranom

Tourana sem testirala po vseh tipih cest: avtocesta, magistrale in lokalne ceste, podnevi in ponoči. Izkazal se je na vseh cestah. Na avtocesti je avto udoben in zmogljiv, motor vozniku omogoča lahkotno vožnjo pri želenih hitrostih. Na magistralah in lokalnih cestah Touran dovoljuje dinamično vožnjo zaradi veliko navora, ohrani mehkobo volana in menjalnika, zavore so močne, velike gume pa nudijo oprijem tudi v zimskih razmerah, kar mi je dajalo občutek varnosti.
Med vožnjo sem spoznala veliko novih tehnologij, ki jih prej nisem poznala, na primer avtomatske dolge luči, ki se same vklopijo in izklopijo, glede na to, ali vozi drug avto pred mano ali mimo v drugo smer, bočne luči, ki se avtomatsko vklopijo med vožnjo skozi ostre ovinke (te so prišle zelo prav med vožnjo po magistrali od Kolpe do Ribnice na poti domov), odpiranje in zapiranje prtljažnika na gumb, tudi prostor za odlaganje stvari je ustvarjalno oblikovan – utor poleg ročne zavore, kamor se lahko odloži denarnica, se s pritiskom na gumb spremeni v držalo za kavo.

Ob odhodu od izvira Kolpe, blizu vasi Hrib, na poti proti sončnemu Kvarnerju, se je ena sprememba pri novih avtomobilih v zadnjih letih izkazala za slabo. Na lokalni cesti se mi je predrla guma in lepilo, ki naj bi gumo »zaflikalo«, ni delovalo. V starih časih bi se z rezervno gumo mirno odpeljala naprej na Kvarner, brez »rezerve« pa mi ni preostalo drugega, kot da počakam avto vleko, ki sem jo naročila preko asistence Volkswagen, in se vrnem domov dan prej.

Maja Benko

Isti avtor