Murni, ki so nastopali prvi, so sami kleni kmečki fantje, tudi študentje, in so letos zmagali  na festivalu domače glasbe v Števerjanu. Trije so doma v bližini Šentjurja, Miha Bantan pa je domačin, doma z Dola pri Hrastniku.
Sledili so Modrijani, ki so seveda stari mački. Odlično obvladajo in motivirajo množico, tako da se ljudje takoj zlijejo z glasbo in z veseljem sodelujejo. Če je Blaž Švab na TV malo »cukren«, kot ga nekateri ocenjujejo, lahko v živo spoznamo, da je čisto preprost in prijeten fant, ki zna nagovoriti publiko, da mu je z roke. Igrali so dve uri brez prekinitve.

Hrastniški Fosssily Band se je proslavil letos že ob množičnem sprejemu Petra Kauzerja ml., tako da so med krajani stari znanci. Prvič pa so ti »jugoslovanski Fosili  v slovenski preobleki«  nastopili leta 2015 na Jamatlonu. V športni dvorani na Logu so si z odličnim nastopom  pridobili nove občudovalce.

Župan Miran Jerič z Občine Hrastnik in Tina Moljk, direktorica Kulturno rekreacijskega centra Hrastnik, glavna organizatorja, sta bila zelo zadovoljna, da je bila ta prednovoletna prireditev tako lepo obiskana in da ima izjemno dober odziv. Tina Moljk: «Vzdušje je bilo res enkratno, saj so znali glasbeniki ustvariti odlično razpoloženje. Nobenih  izgredov ni bilo. Seveda je bil ta večer za mnoge edino novoletno praznovanje, zato je toliko lepše, da so bili vsi zadovoljni. Gotovo bo nekaj podobnega tudi na silvestrovanju, kjer bodo igrali Čuki. Na voljo je še nekaj vstopnic, zato se lahko kdo odloči za najdaljšo  noč v športni dvorani na Logu še v teh dneh …«

Fanči Moljk

Prejšnji članekAvseniki in Slovenski oktet v Zagorju
Naslednji članekZasavci na OI s tremi športniki