Mladinska voditeljica v Zavodu za mladino in šport Trbovlje iz prve roke: »Dobro delo se obrestuje, saj se dobro z dobrim vrača!«

Moja pot sodelovanja z Zavodom za mladino in šport Trbovlje se je začela v  marcu 2022, ko so potrebovali udeležence za Erasmus+ mladinsko izmenjavo, na katero sem se prijavila in kasneje udeležila.

Ker je bila na temo duševnega zdravja, jaz pa sem bila s svojim totalno na tleh, ne bi bilo boljšega začetka v tej smeri, kot je bil ta. Po izmenjavi sem želela še več. Skoraj vsak dan sem prihajala v kavarno na kavo in se posredno spoznavala z zaposlenimi v zavodu. Tako so se odprle možnosti sodelovanja še na več izmenjavah, projektih in dogodkih.

Prostovoljno sem pomagala in bila prisotna na skoraj vseh. Sama sem se v juliju 2022 udeležila enomesečne ESC izmenjave v Španiji, ki mi je spremenila pogled na svet. Naučila sem se biti bolj samostojna, vestna, poslušna, hkrati pa se mi je dvignila samozavest in samopodoba. Pravijo, da moraš včasih stopit iz svojih okvirjev in kdaj narediti drastično spremembo.

Biti mladinski delavec in imeti možnost sodelovati z mladino na različne načine, npr. kot animator, jim nuditi inštrukcije ali pa pomagati pri realizaciji različnih projektov oziroma aktivnosti ter biti del njih, je bila najboljša odločitev v mojih zadnjih letih. Mladinski delavec je lahko skoraj vsak, ki pokaže zanimanje in vestno delo. Pomembno je, da je zanesljiv in zaupanja vreden človek, ima dobre namene in ne škoduje drugim tako ne fizično ne psihično.

Saša Borštnar, 22 let

PR objava


 

Prejšnji članekOdpadki so lahko zaklad
Naslednji članekSarajevo safari in Zupanič