Čajkovski
ernest-prislic-1Ernest Prišlič je sodeloval kot član slovenske skakalne reprezentance na tekmah velike nagrade FIS v ruskem Čajkovskem. Tam so se skakalci pomerili na dveh tekmah in Prišlič je na obeh prišel do točk svetovnega pokala. V soboto in nedeljo je osvojil 27. mesto in si skupno priboril 8 pokalnih točk. S tem si je odprl tudi vrata na druge tekme za svetovni pokal v letošnji zimi in v slovenski reprezentanci nanj računajo predvsem na tekmah na velikankah. Prišlič je namreč zasavski rekorder s 246 metri, ki jih je dosegel v Planici, ta daljava pa ga uvršča tudi med deset letalcev na svetu z najboljšim osebnim rekordom.

Katja Požun pa je v Čajkovskem na dveh ženskih tekmah osvojila podobna mesta kot Prišlič, s čimer je bila verjetno malo manj zadovoljna kot njen klubski kolega. Na prvi tekmi je osvojila 28. mesto, na drugi pa 25.

Cockta

Tekmovanj v pokalu Cockta na treh različnih skakalnicah so se udeležili tudi tekmovalci iz SK Zagorje. Tudi tokrat so bili zelo uspešni.

V Mislinji je na skakalnici HS-15 med cicibani do 9 let Damjan Zupanec osvojil drugo mesto, ostali tekmovalci pa so se odrezali takole: 13. Lovro Percl Seručnik, 20. Anže Bantan, 23. Nik Lukmar, 34. Gal Izgoršek, 36. Jurij Zagorec. Med cicibankami do 9 let je Ula Vodlan osvojila tretje mesto.

V Žirovnici na skakalnici HS-24 je Anej Razpotnik zmagal med dečki do 11 let, Katarina Pirnovar pa med deklicami do 11 let. V isti kategoriji je Tinkara Mlekuž osvojila osmo mesto, med dečki do 10 let pa je bil 40. Val Ostrožnik.

V Žireh pa je na skakalnici HS-66 potekala tekma mladincev do 16 let, na kateri je 29. mesto zasedel David Zupanec.

JK in ZT