Po skoraj dveh letih tekmovalnega premora se je v marcu začela nova sezona Vzhodne lige v športnem plezanju s tekmo v Radljah ob Dravi. Otroci so že težko čakali, da se preizkusijo v različnih tekmovalnih smereh.

Radlje ob Dravi

Alpinistični odsek Trbovlje ima kar 12 tekmovalcev, od tega jih je 8 z državno tekmovalno licenco. Karolina Rebernak je v kategoriji starejše deklice osvojila 3. mesto, Hana Dornik 9. mesto v skupini absolutno, Urh Baš med mlajšimi dečki pa 6. mesto. Lara Trebušak je med mlajšimi cicibankami dosegla 1. mesto v skupini B.

Brežice

Pravi »boom« trboveljskih plezalcev se je zgodil na drugi tekmi vzhodne lige v Brežicah, saj so presegli vsa pričakovanja. Začelo se je že pri mlajših cicibankah, kjer si je Lili Kralj delila 2. mesto. Mlajši cicibani zaradi sproščenosti nastopajo na tekmah, ki so zanje netekmovalne narave. Pri starejših cicibanih je Charli Kapla Jamšek dosegel 4., pri starejših cicibankah pa Ana Kolar 6., Lara Trebušak 8. in Inja Bec 24. mesto med 42. tekmovalkami.

Pri mlajših dečkih je bil Urh Baš 5. od 32 tekmovalcev. Za AO Trbovlje je vrhunec pomenil prav nastop mlajših deklic, ki jo je z zmago kronala Karolina Rebernak, odlični 6. sta bili Hana Dornik in Stella Novak in 10. Sara Lapuh. Torej kar 4 naše plezalke med prvo deseterico med 42 plezalkami. Kaj takega se ne zgodi pogosto. Ko smo že mislili, da je vsega konec, pa sta z odličnim plezanjem presenetila še Mark Milar s 5. mestom (2. v svoji kategoriji) in Sara Hudolin s 4. mestom.

Novo mesto

Tekma v balvanskem plezanju je bila 9. aprila v Novem mestu, udeležilo se je 11 trboveljskih tekmovalcev. Med mlajšimi cicibankami sta se izkazali Lili Kralj in Ela Vranešič. Med starejšimi cicibankami je slavila Ana Kolar 2. mesto absolutno, Lara Trebušak je dosegla 8. mesto absolutno in bronasto medaljo v skupini B (od 50 tekmovalk). Urh Baš je v kategoriji mlajši dečki dosegel 15. mesto od skupaj 35 tekmovalcev. Pri mlajših deklicah je Karolina Rebernak osvojila odlično 1. mesto., Stella Novak 7. in Hana Dornik 9. mesto.

Vojnik

V nedeljo, 24. aprila, so se plezalci AO Trbovlje izkazali še na tekmi v težavnosti v Vojniku. Med mlajšimi cicibankami so od 41 plezalk samo 4 odplezale v obeh smereh do vrha, med njimi je bila tudi Lili Kralj. Pri starejših cicibanih je bil Charli Kapla Jamšek 6. od 34 tekmovalcev.

Nastopilo je rekordno število tekmovalk med starejšimi cicibankami, kar 64. Med njimi je bila Lara Trebušak 5., Ana Kolar 14. in Ana Leila Vajdič 24. Lara Trebušak pa je zmagala in osvojila zlato medaljo v B-skupini.

Urh Baš je med 40-imi plezalci mlajših dečkov osvojil 10. mesto, mlajših deklic pa je bilo 51. Karolina Rebernak je bila 4., Hana Dornik 12. in Sara Lapuh 13.

Pri starejših dečkih je bil Mark Milar 7. od 23 tekmovalcev, Sara Hudolin pa pri starejših deklicah 6. med 24 tekmovalkami.

To je bil spet en lep uspeh trboveljskih mladih plezalk in plezalcev, saj se vsi uvrščajo v prvo tretjino ali četrtino med vsemi nastopajočimi.

Rezultati in uspehi pomenijo močno spodbudo za nadaljevanje tekmovalne sezone v Vzhodni ligi in na državnem prvenstvu. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem za borbo, motiviranost, za uspehe, predvsem pa za ogromno volje in pozitivne energije, ki jo premorejo.

Trbovlje

Naslednja tekma vzhodne lige bo 14. maja v Športni dvorani Polaj Trbovlje, verjamemo, da bodo mladi plezalci navdušili na domačem terenu.

Ervin Mlakar

Foto: AO Trbovlje