ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Mladi rokometaši v Kopru uspešni

Ekipo SDB (letnik 2002 in mlajši) so sestavljali Jošt Naglav, Nik Jager, Luka Markošek, Nejc Sardinšek, Nejc Urdih, Andraž Matic Skvarč, Luka Petek, Nejc Pistotnik, Jernej Kink, Nejc Žagar, Domen Leskovšek, Lin Maselj, Gašper Nemet, Žiga Božič in Črt Drobnič pod vodstvom trenerja Jake Kešeta. Nastopali so v skupini A, kjer so nastopile tudi ekipe MRK Opatija (Cro), RK Split (Cro), RD Izola (Slo) in RK Maribor Branik (Slo).
Ekipo MDB (letnik 2004 in mlajši) so sestavljali Matija Omahen, Blaž Kaluder, Andraž Stanič, Jasmin Škrgič, Matjaž Barovič, Enej Pleša, Tim Doma, Vid Jager, Adis Kobinović, Vid Oražem, Marko Milinovič, Jaka Kogovšek, pod vodstvom trenerja Uroša Drobniča. Nastopali so v skupini B, kjer so nastopile tudi ekipe Feldkirch (Aut), RK Matalac (Cro) in RD Koper 2013 (Slo).

Mlajši dečki so se prvega uspeha na turnirju razveselili že takoj ob prihodu. Premagali so ekipo RK Metalac iz Hrvaške. V soboto so imeli še dve tekmi v skupinskem delu tekmovanja in obe zmagali. Kot prvouvrščena ekipa skupine B so se uvrstili v nadaljnje tekmovanje. V izločilnih bojih so v nedeljo naleteli na drugouvrščeno ekipo skupine A, in sicer ekipo RK Maribor Branik. To tekmo so žal izgubili in se tako borili za razvrstitev od 5. do 8. mesta. V tekmi za peto do šesto mesto so zopet odigrali tekmo proti RD Koper 2013, jih zopet premagali in potrdili odlično uvrstitev na svojem prvem turnirju.

Ekipa starejših dečkov je v soboto na tekmi proti ekipi RK Split iztržila neodločen rezultat, a v naslednjih tekmah stopila na plin in zabeležila dve zmagi. V nedeljo so se fantje v jutranjih urah z ekipo RD Izola neposredno pomerili za prvo mesto skupine, ki je bila dotlej še neporažena. Žal so srečanje izgubili in osvojili končno 2. mesto v skupini. Glede na to, da so bile ekipe v tej kategoriji razvrščene v dve skupini, je to v nadaljevanju pomenilo že neposreden boj za 3. mesto. Nasproti jim je stala ekipa DRŠAM (RK Slovenj Gradec), ki so jo v napeti končnici in s pomočjo številnih navijačev uspeli premagati z rezultatom 16:15. Tako so se lahko veselili osvojitve 3. mesta na turnirju.

Turnirja se je kot član reprezentance mlajših kadetov udeležil tudi Jan Hočevar. Reprezentanca je nastopala v kategoriji letnika 1999 in gladko osvojila 1. mesto.

UD

Isti avtor