Teoretični del sta predstavljala pisna testa iz gasilske preventive in znanja o zagorski občini ter preizkus znanja prve pomoči. V praktičnem delu so morali tako mlajši kot starejši tekmovalci pokazati izurjenost v vaji z vedrovko in štafetnem vezanju vozlov. Poleg tega so starejši izvedli vaji poznavanja gasilskega orodja in štafetnega spajanja cevi na trojak, medtem ko so mlajši izbirali ustrezen gasilnik in metali vrv v krog.
Med 7 mlajšimi ekipami je zmagala zasedba OŠ narodnega heroja Rajka –podružnica Dol pri Hrastniku I pred OŠ narodnega heroja Rajka – podružnica Dol pri Hrastniku II in OŠ Ivana Kavčiča Izlake III. V konkurenci 5 starejših trojk se je najbolje odrezala OŠ Ivana Skvarče Zagorje III pred OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik in OŠ Ivana Skvarče Zagorje II.

Vse ekipe so dobile priznanja, najboljše tri v posameznih kategorijah tudi pokale. Najboljša ekipa iz vsake kategorije pa si je priborila pravico nastopa na državnem tekmovanju. Tokratno tekmovanje je postreglo s številčno najskromnejšo udeležbo doslej, vendar je regijski poveljnik Aleksander Draksler izrazil prepričanje, da bosta zmagovalni trojki kljub temu dostojno zastopali najmanjšo slovensko regijo na državnem merjenju gasilskega znanja in veščin. Hkrati je pohvalil tekmovalce in njihove mentorje za prizadevno delo ter jih spodbudil k nadaljevanju zanimanja za gasilstvo.

Letošnje regijsko tekmovanje je organizirala mladinska komisija GZ Zagorje v sodelovanju s podružnično osnovno šolo Kisovec in PGD Loke.

Boštjan Grošelj