četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Mlada zagorska grla

V petek, 22. aprila, je v Delavskem domu Zagorje potekala Območna revija predšolskih, otroških in mladinskih pevskih zborov Zagorje ob Savi. Na njej se je v dveh delih predstavilo 11 zborov. Prvi je nastopil OPZ Sonček Vrtca Zagorje, ki ga vodi Srečka Vutkovič. Predšolski otroci, združeni v zborček, so zapeli slovensko ljudsko Travniči so že zeleni, Kuharjevo Zajček že spi ter Osliček in kukavica Andreja Gretryja. Sledili so nastopi OPZ PŠ Mlinše z zborovodkinjo Tanjo Medvešek, OPZ PŠ Šentlambert z zborovodkinjo Manco Pišek ter nastop otroškega in mladinskega pevskega zbora OŠ Ivana Kavčiča Izlake, ki ju oba vodi Tanja Medvešek.
V drugem delu revije, ki se je začela ob 19. uri, so  se predstavili OPZ Šentjurčki PŠ Podkum, ki jih vodi Irena Hudi, OPZ PŠ Kisovec z zborovodkinjo Natašo Jazbec, OPZ CiciDO GŠ Zagorje z Barbaro Maurer na čelu, OPZ Češmin PŠ Čemšenik, ki ga tudi vodi Irena Hudi, OPZ OŠ Toneta Okrogarja z zborovodkinjo Katarino Skrinjar in OPZ OŠ Ivana Skvarče z zborovodkinjo Urško M. Luzar.

Pevce so na klavirju spremljali Simon Prašnikar, Katarina Skrinjar, Urška M. Luzar in Polona Troha. Revijo je povezovala Nataša Juvan Jurjevec, strokovno pa jo je spremljala Katja Gruber.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor