Danes se v Trbovljah pričenja Mlada olimpijada. Prvotno je namenjena mladim, seveda pa tudi celotnemu prebivalstvu, saj skuša povezovati, družiti in ohranjati zdrav duh v zdravem telesu.

V sklopu MO22 bodo organizatorji (ZMŠT) izvedli dva športna turnirja v košarki in futsalu, športni in mladinski program v športnih parkih Ledenica in Rudar, na sporedu bo tudi mini olimpijada, okrogla mizo s športnimi strokovnimi sodelavci, predstavitev novih/posebnih športnih panog na Sejmu športa 2022 in še kaj. Zmagovalce turnirjev čakajo tudi nagrade.

Danes se pričenja dogajanje v klubu ZMŠT z okroglo mizo ŠZ Trbovlje s trboveljskimi osnovnimi šolami z naslovom Kako mlade vključiti v športne aktivnosti?

Na okrogli mizi bodo sodelovali predstavniki klubov ter vodilni in strokovni delavci iz osnovnih šol. »Prisotni bodo dobili vpogled v stališča in mišljenje trenerjev oz. predstavnikov klubov, ki bi lahko Trbovlje v naslednjih letih zopet umestili na športni zemljevid. Vse bolj namreč opažamo tudi v našem okolju, da se postkovidno obdobje zrcali v slabem stanju v športu in se v mnogih športnih panogah izrazito zmanjšuje interes otrok in mladine za ukvarjanje s športom. Trenerji in športni delavci z zavzetostjo poskušajo obrniti trend športnih uspehov na bolje,« so zapisali organizatorji.

Jutri bodo pripravili v športnem parku Rudar sejem športa, ki je namenjen temu, da se mladi spoznajo z športnimi aktivnostmi, ki jih nudijo zasavska športna društva. Pripravili bodo tek na stadionu, šahovski turnir, futsal turnir, dopoldan bo v Vrtcu Trbovlje potekala tudi Mini olimpijada.

V petek pa bodo pripravili v športnem parku Ledenica slavnost ob razkritju nove ploščice na mostu športnih junakov Trbovelj. Poleg tega bodo pripravili še balvansko plezanje za otroke, šola športa, skejt delavnico, športne aktivnosti (kegljanje, pikado), pester mladinski program (mobilni mladinski center, palačinke) in spremljevalni program z glasbo (skupina Take Us Back, Matej Hribovšek, Opaaa band, plesni nastop plesne šole Kattan)

V soboto pa bodo pripravili na igrišču Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje turnir v košarki 3×3.

Savus

Foto: ZMŠT