Zavod za mladino in šport prireja festival Mlada olimpijada, velik zasavski rekreacijski športni dogodek za mlade. Organizatorji bodo poskrbeli za povezovanje, druženje in ohranjanje zdravega duha v zdravem telesu tako mladih, kot tudi malo manj mladih.

V sredo, 14. septembra, bo Športna zveza Trbovlje v sodelovanju s trboveljskimi osnovnimi šolami pripravila okroglo mizo Kako mlade vključiti v športne aktivnosti. Dan kasneje bodo na nogometnem igrišču pred Športnim parkom Rudar na Sejmu športa 2022 predstavili tek na stadionu in organizirali šahovski ter futsal turnir. V dopoldanskem času se bodo otroci iz Vrtca Trbovlje udeležili Mini olimpijade.

V petek Zavod za mladino in šport z Občino Trbovlje prireja slavnostno razkritje nove plošče na mostu športnih junakov na Ledenici. Otroci bodo lahko spoznali balvansko plezanje in se udeležili skejt delavnice z Matjažem Bedenikom, odrasli pa bodo spoznavali kegljanje in pikado. Nastopali bodo Take us back, Matej Hribovšek, Opaaa band in plesalci plesne šole Kattan.

Zadnji dan, v soboto, pa se bodo košarkarski navdušenci na igrišču Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje pomerili v 3X3 turnirju.

Savus

Foto: arhiv Savus