Novo leto je prineslo novosti v gospodarstvu. Dewesoft je kupil prostore nekdanje Iskre za svoj podjetniški inkubator. Jame RTH-ja so rudarji zapirali, Rudnik pa je v novo leto zakorakal z izgubo. Direktorski stolček je zasedel Jani Žlak. Zasavski Chipolo je novo leto začel optimistično – promet so v letu 2015 povečali za kar trikrat.
Na novega leta dan se je rodila prva letošnja Zasavka. Družina se je odločila, da njenega imena ne bo razkrila javnosti. Naslednji dan je sledil še prvi Zasavc – Maid, ki se ga je mamica Jasmina Ramić razveselila malo čez eno uro zjutraj. Zasavce pa je razveselila novica, da bodo z novim letom začeli prejemati višjo socialno pomoč. Osebam v stiski je pomagal tudi Eko sklad – lastnikom, solastnikom in etažnim lastnikom, ki prejemajo socialno pomoč, so povrnili stroške za nakup nove kurilne naprave. Svoj piskrček je pristavil tudi EVJ, ki je prejemnikom kurilnih naprav doniral energent.

Skupina JUB je humanitarno prepleskala športno dvorano Partizan. Kristian Božič, fant s težko obliko avtizma, je tačas pridno kvačkal sovice in izdeloval origami umetnine, s katerimi si je nameraval pokriti stroške operacije. Za malega Jona so odigrali dobrodelno rokometno tekmo. Mladinski center Hrastnik se je odel v novi mozaik.

Na prvo soboto v letu se je na novoletni pohod na Kum odpravilo kar tisoč pohodnikov. Košarkarsko društvo Zagorska dolina je ponovno postalo Košarkarski klub Zagorje. Urša Haberl je na mednarodnem karate turnirju na Hrvaškem osvojila drugo mesto, Blaž Hribovšek ji je bil tik za petami. Trboveljski rokometaši so si na mednarodnem rokometnem turnirju na Slovaškem priborili drugo mesto.

Občina Zagorje se je naveličala čakanja na državna sredstva in se odločila, da bo most pri IGM-u popravila kar sama. Glasbena šola Zagorje je začela s koncerti ob 70. obletnici svojega delovanja. Občina Trbovlje pa je prejela 60 tisočakov za trajnostno mobilnost.

MD