Zadnja seja zagorskih svetnikov je bila tudi praznično obarvana. Župan Matjaž Švagan se je v začetku seje zahvalil dolgoletni ravnateljici Vrtca Zagorje Tanji Starc, ki je po dolgih letih vodenja Vrtca svoje poslanstvo predala naslednici. Švagan je njuno sodelovanje označil kot »pravljico o mavričnih ljudeh.«
»Mavrično« vzdušje so med svetnike nato prinesle vzgojiteljice Vrtca Zagorje, ki so se že pred časom združile v pravi pevski zbor. Zapele so pod vodstvom zborovodkinje, prav tako vzgojiteljice Srečke Vutkovič, na instrumentih pa sta jih spremljala vzgojitelja Damjan Baš in Matej Zupančič.

Svetnike je s svojim obiskom razveselil tudi dedek Mraz s svojim spremstvom. Podelil jim je nekaj spodbudnih besed in prebral poslanico rudarsko muzejskega in etnološkega društva Srečno Zagorje. Obdaril jih je z majicami društva in bonboni. S temi je obdaril tudi novinarje, nato pa oznanil, da se naslednje leto spet vrne, pa če je to prav ali ne novinarju MP, ki je njegov lanski obisk v sredstvih javnega obveščanja označil kot »nasilno prekinitev seje«.

TPK

Prejšnji članekProračun sprejet
Naslednji članekUčenci GŠ Hrastnik za božično vzdušje