V petek, 19. marca je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek obiskal podjetje ETI Elektroelement. Minister si je ogledal novo, popolnoma avtomatizirano proizvodno linijo ETI-jevih zaščitnih stikal na diferenčni tok EFI-P, se seznanil s lanskimi odličnimi poslovnimi rezultati podjetja ter predstavil nove pobude vlade za subvencioniranje investicij podjetij v tehnologijo in digitalizacijo.

»ETI je v lanskem letu posloval zelo dobro, še posebej glede na razmere v svetu. Ustvarili smo 5-odstotno rast prihodkov in povečali tržne deleže na vseh pomembnejših trgih,« je povedal generalni direktor ETI-ja Tomaž Berginc. Temu je med drugim botrovalo tudi dejstvo, da je ETI ves čas corona krize vzdrževal proizvodnjo na visoki ravni, hkrati pa dosledno izvajal vse preventivne ukrepe za zajezitev širjenja okužb. Minister Zdravko Počivalšek je izrazil ponos nad slovenskimi podjetji, kakršno je ETI, ki so se znala novim razmeram hitro prilagoditi in v njih poiskati nove priložnosti.

ETI se trenutno nahaja v obdobju rekordnih investicij, saj so v zadnjih treh letih v tehnologijo investirali kar 36 milijonov evrov. Minister Počivalšek si je največjo investicijo, novo proizvodno linijo EFI-P zaščitnih stikal, tudi ogledal in bil nad njo navdušen. Seveda ta proizvodna linija ni edina novost, ETI letos načrtuje investicijo v še eno avtomatsko proizvodno linijo, tokrat za inštalacijske odklopnike ETIMAT.

Minister in njegova delegacija so na koncu srečanja še na kratko predstavili nove priložnosti za pridobitev subvencij za digitalizacijo proizvodnje in druge tehnološke investicije, za katere so ocenili, da je ETI več kot primeren kandidat.

Savus

Foto: arhiv Eti

Prejšnji članekKombi trčil v avto, tega odbilo še v enega
Naslednji članekMC ZoS na polno