petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Mini Jamatlon za otroke

Letošnji poletni Jamatlon, ki bo potekal v soboto, 17. junija, bo postregel z zanimivo jamsko izkušnjo tudi za otroke. Medtem ko se bodo jamatlonci pomerili v preizkušnji v petkilometrski rudniški jami, bodo otroci vsaj delček jamske izkušnje lahko podoživeli v prostorih Virtualnega rudarskega muzeja 4. dritl v Delavskem domu Trbovlje.
Mini Jamatlon se bo odvijal od 15.30 do 17.30 ure, je brezplačen, udeležijo pa se ga lahko otroci, ki so stari najmanj pet let. Zanje bo poskrbelo Društvo prijateljev mladine Trbovlje, ki jih bo opremilo in pospremilo na Mini Jamatlon z obvezno čelado in naglavno lučko. Opremo zagotovi organizator. Otroci se bodo podali v podzemlje Delavskega doma Trbovlje, ki so ga postavljavci Virtualnega rudarskega muzeja 4. dritl tako odlično opremili, da ima človek v njem občutek, da je v rudniški jami. Postavljavci muzeja bodo za otroke pripravili tudi nekaj ovir in zanimivosti.

Društvo prijateljev mladine Trbovlje bo otroke pospremilo na Mini Jamatlon organizirano in v določenem vrstnem redu, zato jih morajo starši prijaviti pri njihovi informacijski stojnici na parkirišču ob Delavskem domu Trbovlje. Na prizorišču se bodo odvijale tudi ustvarjalne delavnice, na katere so vabljeni vsi otroci s svojimi starši.

Več o tem, kaj se bo dogajalo na sobotnem Jamatlonu, lahko najdete na www.jamatlon.si.

ZT

Isti avtor