Na trboveljskem pokopališču smo se poslovili od Milenka Mraza, Trboveljčana, ki je bil eden najbolj prizadevnih članov Smučarskega društva Trbovlje.

Milenko Mraz se je rodil 21. julija 1948. Osnovno in  tehnično šolo je obiskoval v Trbovljah. Vpisal se je na strojno fakulteto v Ljubljani, kjer je leta 1970 diplomiral.

Leta 1968 se je še kot študent aktivno vključil v delo Smučarskega društva Trbovlje. Začel je z učenjem smučanja pri najmlajših skupinah. Leta 1978 je opravil tečaj in izpit za vaditelja smučanja. Sodeloval je pri tečajih smučanja, šoli v naravi na Mrzlici in pomagal pri treningih tekmovalcev.

Opravil je izpit za smučarskega sodnika in izpit za tehničnega delegata smučarskih tekmovanje pri Smučarski zvezi Slovenije. Tehnični delegat je bil na tekmovanjih vzhodne regije in državnih tekmovanjih alpskega smučanbja.

V Smučarskem društvu Trbovlje je opravljal pomembne funkcije (predsednik gospodarske komisije, podpredsednik društva in dolgoletni član IO SDT). Sodeloval je pri vzdrževanju obeh žičnniških naprav Medvednica in Lontovž in vzdrževanju obeh smučarskih koč na Medvednici in na Lontovžu.

Smučarsko društvo Trbovlje


 

Prejšnji članekPredsednik Pahor odprl vrtec Najdihojca
Naslednji članekKako vzgojiti bralca, 2.del