Sveti Miklavž se je v ponedeljek, 5. decembra, po letih premora zaradi koronskih ukrepov znova sprehodil po Zagorju v spremstvu svojih pomagačev in se v živo srečal s pridnimi otroki.

Z njim so za dobro vzdušje skrbeli godbeniki Pihalnega orkestra SVEA, angeli, nagajivi hudički in artisti z ognjem, ki so ga v sprevodu pospremili do mestne ploščadi, kjer ga je čakalo veliko malčkov in njihovih staršev.

Za prisrčen pozdrav so z izbranim programom, s  petjem, plesom in glasbo, poskrbeli otroci iz Vrtca Zagorje in učenci Glasbene šole Zagorje, prireditev pa je povezovala Vanda Kopušar.

V Zagorju so na prireditvi prižgali tudi novoletne lučke in tako naznanili, da bo ta december v Zagorju ob Savi radosten za vse. Obiskovalci so z nakupom piškotov, ki jih je prodajal Rdeči križ Zagorje, omogočili, da bodo prazniki sladki tudi v družinah, ki si težje privoščijo drobne radosti. Kar 1056 evrov je s prodajo zbral Rdeči križ, denar pa bo namenil za novoletna darila, ki jih bo poklonil socialno šibkejšim družinam.

Na zabavo so prileteli še Čuki, ki imajo v Zagorju eno od bolj pogostih pristajalnih stez. S svojo glasbo so razvedrili stare in mlade. V Vrtcu Zagorje so s toplimi napitki poskrbel, da udeležence ni zeblo, prireditev pa je v sodelovanju z Občino Zagorje pripravilo Društvo prijateljev mladine Zagorje.

Savus

Foto: arhiv Savus