Zagorje ob Savi bo tudi letos obiskal sv. Miklavž s spremstvom. V torek, 5. decembra, se bo ob 18. uri do mestne ploščadi pripeljal po Cesti zmage.

Glavna cesta bo zato od bencinskega servisa Petrol do Weinbergerjeve hiše za promet zaprta od 18. do 19. ure. Na poti po zagorski dolini bodo Miklavža spremljali člani Pihalnega orkestra SVEA, zvesti angeli, nagajivi hudički in artisti z ognjem.

Na ploščadi ga bodo pozdravili skupaj, dobrodošlico pa bo dobremu možu in vsem prisotnim izrekel tudi zagorski župan Matjaž Švagan, ki bo ob tej priložnosti prižgal decembrsko razsvetljavo, s katero bo slovesno naznanil začetek veselega decembra v Zagorju ob Savi.

Miklavža bodo pričakali s plesnimi in glasbenimi nastopi otrok Vrtca Zagorje, učencev Glasbene šole Zagorje in Plesno šolo Kattan. Zaplesali in zapeli bodo s skupino Čuki, da obiskovalce ne bo zeblo, pa bo s toplimi napitki poskrbel Vrtec Zagorje.

V času prireditve bodo lahko obiskovalci obiskali tudi stojnico Rdečega križa Zagorje. Z nakupom slastnih domačih piškotkov bodo pripomogli, da bodo prazniki sladki prav v vsakem domu, saj bo Rdeči križ denar od prodaje namenil za obdaritev otrok iz socialno šibkejših družin.

Savus

Foto: Občina Zagorje


 

Prejšnji članekZimski jamatlon 2023
Naslednji članekKljučno načelo št. 4: Samoraziskovanje