Sinoči, 4.oktobra, je časopis Dnevnik v Delavskem domu v Zagorju razglasil gazelo savinjsko-zasavske regije za leto 2023. Dnevnik je prireditev pripravili v sodelovanju z Zasavsko gospodarsko zbornico. Priznanje regijska gazela in s tem mesto med finalisti letošnjega izbora najboljših najhitreje rastočih podjetij je prejelo podjetje Metalia iz Trbovelj.

Metalia je storitveno-trgovsko tehnološko podjetje, ki ima dolgoletne izkušnje na področju transportiranja razsutih in sipkih tovorov. Zraslo je na ostalinah Strojne tovarne Trbovlje in dokazalo, da kljub majhnosti lahko pridobi velike projekte, ki mu jih je zaupala Luka Koper, s temi referencami pa je postalo tudi pomemben tehnološki partner v tujini.

Ustanovitelj in direktor Metalie Marjan Jamšek se je zahvalil zaposlenim in posebno soprogi Tatjani, ki tudi dela v podjetju, zahvalo pa je namenil tudi vsem naročnikom in partnerjem in obljubil, da se bodo tudi v prihodnje trudili. Obenem je čestital sinu Matjažu, ki prevzema vodenje podjetja. Kot je ob prejemu priznanja povedal Matjaž Jamšek, ki opravlja v Metalii posle tehničnega direktorja, so vsi trije nominiranci enotnega mnenja, da so zmagovalci. »Včasih ostane malo časa,  da bi pogledali nazaj,  lepo pa je, da nekdo prepozna dosežke podjetja. Izjemno smo ponosni, da ste nas prepoznali kot gazelo, je pa ekipa tista, vseh naših 19 zaposlenih, ki ustvarja to zgodbo.« Podjetje bomo posebej predstavili med vikendom.

Med tremi nominiranci sta bili še podjetje Skitti in Vodotehnik. Podjetje Vodotehnik iz Žalca je specialist na področju vodooskrbe, namakalnih sistemov in kanalizacije. Podjetje Skitti z Izlak, ki ima prostore tudi v Kisovcu je zanesljivi dobavitelj izdelkov od zamisli do rešitve.

»Začetek zgodbe družinskega podjetja Skitti z Izlak sega v leto 1965. Od takrat do danes so postali uspešni na področju proizvodnje sestavnih delov za končne uporabnike. V svoje proizvode jih vgradijo kupci raznolikih industrij, od avtomobilske in elektroindustrije do medicine in gradbeništva. Med njimi najdemo tudi velika domača in tuja imena, kot sta Adria Mobil in Mercedes-Benz. Podjetje si pod vodstvom direktorja Sergeja Smrkolja želi ohraniti status zanesljivega dobavitelja izdelkov od zamisli do rešitve. V 2022 so zabeležili 3,889 milijona evrov prihodkov,« so zapisali ob predstavitvi nominiranega podjetja na Dnevniku.

Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan je pred prireditvijo v Weinbergerjevi hiši pripravil sprejem za nominirana podjetja, predstavnike časopisne hiše Dnevnik, GZS Zasavske gospodarske zbornice in sosednjih občin. Gostom je predstavil zagorsko dolino, razmere na področju gospodarstva in turizma ter nekaj načrtov v zvezi z načrtovanimi projekti v občini Zagorje ob Savi.

Savus

Foto: Dnevnik/Luka Cjuha (podelitev), Občina Zagorje (sprejem župana)


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekJavni razpis za štipendije