Zato Občina Trbovlje prosi vse, ki se zadržujejo v parku, da smeti odmetavajo v koše, ki so zato postavljeni po celotnem parku, kadilci pa naj odmetavajo cigaretne ogorke v pepelnike, ki so nameščeni na koših.
Lastniki psov, ki uporabljajo park za sprehode svojih štirinožcev, morajo obvezno upoštevati, da lahko pse sprehajajo le po potki ob potoku in samo na vrvici, ne glede na velikost. Prosto tekanje psov ni dovoljeno. Vsak lastnik mora poskrbeti za to, da za svojim štirinožcem tudi počisti. Ob poteh je nameščenih dovolj košev za pasje iztrebke.

Otroško igrišče je namenjeno otrokom za igro. »Upoštevajte to in ne uničujte igral z nepravilno rabo ali iz objestnosti,« dodajajo v poročilu. Klopi so namenjene sedenju in ne uničevanju, zato naj obiskovalci pustijo klop za sabo čiste in nepoškodovane. Svetilke po parku pa so namenjene temu, da je ponoči park osvetljen ter zato bolj varen. »Zato jih ne uničujte, ampak jih pustite, da služijo svojemu namenu,« dodajajo na Občini Trbovlje.

Občina Trbovlje prosi vse, da upoštevajo pravila in s tem pripomorejo, da bo park ostal lep in da se bodo v njem dobro počutili prav vsi.

ZT