ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Mervar manager desetletja

Sarajevo je 3. julija gostilo prireditev, na kateri sta Evropsko združenje managerjev in časopis Euromanager iz Zenice (BiH) svečano objavila rezultate izbora naj managerjev in gospodarskih družb za jugovzhodno in srednjo Evropo. Za nagrade je bilo nominiranih 900 uspešnih managerjev iz 15 držav tega področja. Med tridesetimi dobitniki je bil tudi Zasavčan Aleksander Mervar, direktor Elesa, ki je prejel priznanja za najboljšega managerja desetletja  v jugovzhodni in srednji Evropi. Na to so ponosni tudi člani Rotary kluba Zagorje Kum.
Svečana prireditev je potekala v sarajevski mestni hiši Sarajeva. Ob Mervarju sta nagradi prejela tudi Boris Popović za najboljšega župana in Jože Mermal za najboljšega direktorja in »kralj banan« Izet Rastoder iz Ljubljane.  V teh dneh je potekala v Sarajevu tudi Konferenca SUMMIT 100 najboljših investitorjev na tem področju Balkana.

Osebnost leta v regiji je postal predsednik Bolgarije Rosen Plevneliev, doslej so to priznanje podelili tudi predsedniku Črne gore Filipu Vujanoviću, predsedniku Hrvaške Ivu Josipoviću in predsedniku Poljske Branimiru Komorovskemu.

ZT

Isti avtor