sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

Memorial Jožeta Rebca 2017

Trboveljski plavalci so se  letos udeležili mitinga z dvema dekletoma  in  dvema  fantoma. Tiatari Zupančič, ki se je v Radovljico vrnila po lanskoletnem solo nastopu, so se letos pridružili še Brina Rozina, Lovro Koncilja in Taj Zupančič. Zaradi številnih kategorij, vsi trboveljski tekmovalci so plavali vsak v svojem starostnem razredu, je poleg številnih osebnih rekordov nastope spremljala tudi obsežna bera medalj.
Najmlajši Taj Zupančič je v petih nastopih osvojil dve drugi mesti: na 200 mešano in 200 prsno, medtem, ko je na 50 delfin, ter 50 in 200 prosto stopil na zmagovalno stopničko. Lovro Koncilja je 100 delfin zaključil kot drugi, 50 delfin, 100 hrbtno in 400 prosto pa kot prvi.

Tiatara Zupančič je opravila tris najtežjih disciplin: 200 delfin, 400 mešano in 800 prosto, dosegla lepe rezultate ter osvojila tri zlata odličja. Manj sreče pa je na tekmovanju imela Brina Rozina, saj je bila po odplavani disciplini 50 prsno in osvojenem šestem mestu zaradi bolezni primorana zapustiti tekmovanje.

Kot zanimivost velja omeniti osvojeno sedmo mesto med ekipami in sedmi najboljši rezultat mitinga, ki ga je odplavala Zupančičeva na 800 metrov prosto.

ZT

Isti avtor