petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Megijina retrospektiva

Magda Brvar z umetniškim imenom Megi je presenetila vse, še celo samo sebe, ko je po upokojitvi prijela za slikarski čopič in začela slikati. Vključila se je v univerzo za tretje življenjsko obdobje in začela slikati pod mentorstvom slikarja Milana Razborška. V avli zagorskega delavskega doma je tako razstavila svoja dela, ki jih je naslikala v zadnjih trinajstih letih. To je njena prva razstava.
»Razstava ni zanimiva samo zaradi slik, ampak tudi zato, ker prikazuje njeno lastno slikarsko zorenje,« je povedal Milan Razboršek, ki Megijino slikarsko pot spremlja od samega začetka. Brvarjeva je imela najprej samo željo, ki ji je sledila odločitev in nato velika zagnanost za delo. Vse skupaj je privedlo do ustreznega rezultata. »Vsako njeno delo ima individualen pečat,« pravi Razboršek, »ki se izraža v poetični, pomirjujoči, subtilni izvedbi posameznega motiva. Iz tega lahko sklepamo, da ima tudi ustvarjalka sama podoben lastni notranji ustroj. In Magda ga ima, tako po slikarski kot tudi človeški plati.« Brvarjeva, ki se ukvarja tudi z ročnimi deli, je vse obiskovalce razstave obdarila z drobno pozornostjo: lično čipko, ki jo je sama izvezla.

Prireditev ob otvoritvi razstave je vodila Danijela Aničin, s plesom in glasbo pa so jo obogatili učenci Glasbene šole Zagorje. Razstava bo odprta do 27. septembra.

Tatjana Polanc Kolander

Isti avtor