V Mladinskem centru Trbovlje so se danes, 5. maja, zbrali mladinski delavci, predstavniki mladinskih centrov in vsi, ki jih zanimajo pomen in učinki mladinskega dela. Navzočim se je pridružila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič.
Ob začetku srečanja je zbrane nagovorila direktorica Mladinskega centra Trbovlje oziroma MCT Katarina Nučič, ki je povedala nekaj besed o pomenu mladinskega dela. »Mednarodno mladinsko delo je pomembna nadgradnja našega dela,« je dejala.

Dogodek so organizirali ob letošnjem tednu mladih. Uroš Skrinar, direktor Movita, nacionalne agencije programa Erasmus +, je o namenu tedna mladih povedal: »Teden mladih je namenjen razmišljanju o tem, kako boste mladi gradili solidarno skupnost.«

Med mladimi, ki gradijo in bodo v prihodnosti gradili skupnost, so tudi udeleženci mednarodnih izmenjav, ki za krajši ali daljši čas odidejo v tujo državo. Nekaj jih je predstavilo svoje zgodbe, med drugim Amar Ferizović iz Bosne in Hercegovine, Slovakinja Loula Baila in Nemka Anna Scholzel. Vsi so se vključili v delo Trbovljah – Loula Baila na OŠ Ivana Cankarja izvaja dodatne aktivnosti, Amar Ferizović deluje pri projektu Trbovlje novomedijsko mesto, Anna Scholzel pa se na GESŠ uri za učiteljico nemščine.

Ministrica Maja Makovec Brenčič je za zaključek povedala nekaj o pomenu mednarodnega mladinskega dela in mladinskih izmenjav: »Internacionalizacija na vseh področjih je pomemben del mojega mandata. Tudi na lokalni ravni je treba spodbujati mlade k sodelovanju. Erasmus plus je najboljša pogruntavščina evropske komisije. Zaradi teh izmenjav je nastalo že tudi veliko otrok,« se je na koncu pošalila.

Na koncu sta direktorica MCT Katarina Nučič in direktor Movita Uroš Skrinar simboličen sporazum o nadaljevanju sodelovanja.

Martina Drobne

Prejšnji članekBabica Rok Janežič
Naslednji članekKdaj in zakaj sterilizirati oziroma kastrirati?