Od petka do nedelje je v Konyi v Turčiji potekal turnir svetovne karate zveze Series A, v soboto, 11. marca, pa je Karate klub Mawashi Postojna organiziral Mawashi Pokal 2023.

V Turčiji sta bila med štirimi slovenskimi tekmovalci tudi naša Urša Haberl in Almin Salkić. Urša je v kategoriji do 50 kilogramov po prostem prvem krogu v drugem z 10:1 premagala Turkinjo Demir, nato z 10:2 Angležinjo Cosgrove ter nato v četrtfinalu morala priznati premoč Ukrajinki Vasilenko z 0:3. Ker se je Ukrajinka uvrstila v finale, je sledil repasaž, kjer je sledil poraz proti Japonki Okazaki z 3:5. Tako je Urša končala nastop v Turčiji na zelo dobrem sedmem mestu. V katah je Almin Salkić v svoji skupini osvojil osmo mesto, kar ni bilo dovolj za uvrstitev v naslednji krog. Za veselje v slovenski reprezentanci je poskrbel Stefan Joksimović, ki je v kategoriji nad 84 kilogramov osvojil bronasto medaljo.

V soboto, 11. marca, je Karate klub Mawashi Postojna organiziral Mawashi Pokal 2023. Barve našega kluba so zastopali Ana Jazbec, Franja Krajšek, Tara Vozel, Nikita Peklar, Nik Mrgole in Enej Drnovšek. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Barbara Haberl. V katah je Tara Vozel pri malčicah osvojila bronasto medaljo. V katah ekipno so malčice v postavi Ana Jazbec, Franja Krajšek in Tara Vozel premagale vse svoje nasprotnice in osvojile zlato medaljo. Za res lepo presenečenje pa so najmlajša dekleta poskrbela v borbah na žogo, kjer so sploh prvič nastopile v tej kategoriji. Med 11 nastopajočimi so zasedla prva tri mesta: Tara Vozel zlato, Franja Krajšek srebrno in Ana Jazbec bronasto medaljo. Komplet medalj so osvojili še ostali trije tekmovalci, Enej Drnovšek zlato pri kadetih do 52 kilogramov, Nikita Peklar srebrno pri mlajših kadetinjah nad 50 kilogramov in Nik Mrgole bronasto pri mlajših kadetih do 55 kilogramov.

Ob koncu tekmovanja sta bila trenerja Kovačič in Haberl zadovoljna z nastopi svojih varovancev ter vesela, saj se je vseh osem tekmovalcev domov vrnilo vsaj z eno medaljo.

Jernej Simerl

Foto: KK Trbovlje