V soboto, 20. maja, je bilo na širšem območju mestnega stadiona v Zagorju gasilsko tekmovanje zasavske regije, ki je štelo tudi kot izbirno merjenje moči za državno prvenstvo za memorial Matevža Haceta. V vseh kategorijah je bilo skupno uvrščenih 51 ekip, tri so bile diskvalificirane. Nastop na državnem prvenstvu, ki bo na sporedu prihodnje leto, so si v članskih kategorijah zagotovile zmagovalne desetine, v preostalih kategorijah pa prvo- in drugouvrščene ekipe.
Članske ekipe so tekmovale v kombinaciji taktične mokre vaje, teoretičnega testa in vaje razvrščanja. V konkurenci članov A sta prvi dve mesti zasedli desetini Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Loke, tretje je bilo PGD Ravenska vas. Med članicami A je slavilo PGD Čemšenik pred PGD Padež in PGD Tirna. Pri članih B je največ znanja in spretnosti pokazalo PGD Loke, drugo je bilo PGD Padež, tretje PGD Turje. Tudi pri članicah B je bilo najboljše PGD Loke pred PIGD ETI Izlake in PGD Tirna.

Ekipe starejših gasilk in gasilcev so se pomerile v kombinaciji vaje s hidrantom in raznoterosti. Med moškimi je zmagalo PGD Kotredež, drugo je bilo PGD Tirna, tretje PGD Zagorje mesto. Pri ženskah je PGD Šentlambert ugnalo PGD Tirna in PGD Dobovec. V mladinski konkurenci so enote preizkušale svoje znanje v kombinaciji mokre izvedbe vaje s hidrantom, teoretičnega testa in vaje razvrščanja. Pri mladincih se je najbolje odrezalo PGD Zagorje mesto, drugo je bilo PGD Turje in tretje PGD Čeče. Med mladinkami je nastopila samo enota PGD Tirna. Mešane pionirske ekipe so se preizkušale v kombinaciji vaje z vedrovko, štafete s prenosom vode in vaje razvrščanja. Najbolj se je izkazalo PGD Šentlambert pred PGD Tirna in PGD Dol pri Hrastniku.

Boštjan Grošelj

Člani A

 1. PGD Loke 1
 2. PGD Loke 2
 3. PGD Ravenska vas
 4. PGD Kandrše
 5. PGD Dol pri Hrastniku
 6. PGD Dobovec
 7. PGD Tirna

Članice A

 1. PGD Čemšenik
 2. PGD Padež
 3. PGD Tirna
 4. PGD Čolnišče

Člani B

 1. PGD Loke
 2. PGD Padež
 3. PGD Turje
 4. PGD Čemšenik
 5. PGD Ravenska vas
 6. PIGD Rudnik Hrastnik
 7. PGD Kandrše

Članice B

 1. PGD Loke
 2. PIGD ETI Izlake
 3. PGD Tirna
 4. PGD Ravenska vas

Starejši gasilci

 1. PGD Kotredež
 2. PGD Tirna
 3. PGD Zagorje mesto
 4. PIGD Rudnik Hrastnik
 5. PGD Šentlambert
 6. PGD Trbovlje mesto
 7. PGD Klek
 8. PGD Ravenska vas

Starejše gasilke

 1. PGD Šentlambert
 2. PGD Tirna
 3. PGD Dobovec

Mladinci

 1. PGD Zagorje mesto
 2. PGD Turje
 3. PGD Čeče
 4. PGD Podkum
 5. PGD Padež
 6. PGD Hrastnik mesto
 7. PGD Loke
 8. PGD Čemšenik

Mladinke

 1. PGD Tirna

Pionirji

 1. PGD Šentlambert
 2. PGD Tirna
 3. PGD Dol pri Hrastniku
 4. PGD Loke
 5. PGD Hrastnik mesto
 6. PGD Ravenska vas
 7. PGD Čolnišče
 8. PGD Čeče
 9. PGD Turje
Prejšnji članekTrki, kraje in odvezan pes
Naslednji članekV GESŠ peli in plesali