»Mi se družimo, mi ustvarjamo, mi rastemo, poslušamo, se izražamo, potujemo, taborimo in pišemo. Še vedno pretežno na spletu, vsekakor pa predano in z ljubeznijo. Preverite tedenski program in se priklikajte na željeno aktivnost ali predavanje. 😉 Se vidimo!« sporočajo iz Mladinskega centra Zagorje.  

5 za vzgojo – šola za vse, ki vzgajate

Tako kot vsako leto so se v MC ZoS tudi letos potrudili, da povabimo predavatelje, ki bodo predali znanje, ki je v tem času najbolj potrebno. Pandemija je posegla na vsa področja življenja in precej spremenila družinsko dinamiko, kar predstavlja številne izzive v vzgoji otrok. Tokrat so pripravili dva brezplačna online predavanja v okviru projekta 5 za vzgojo. Več na tej povezavi.

Prvo predavanje so izvedli v torek, 16. marca. O družinskih e-pravilih je predavala Franja Gros, univ. dipl. psih., svetovalka na Centru pomoči pri prekomerni rabi interneta LOGOUT.

V torek, 6. aprila ob 18. uri pa bodo gostili Marka Juhanta, specialnega pedagoga (področje obnašanja, čustvovanja in osebnosti) in avtorja številnih zelo prodajanih knjig o vzgoji otrok. V trenutni situaciji, ki je nepredvidljiva, se tako starši kot otroci soočajo s številnimi izzivi. Na predavanju bo marsikaj razjasneno in pojasnjeno, kako vzpostaviti ravnovesje v turbulentnih časih. Prijavite se lahko s klicem na to telefonsko številko ali pišete na ta elektronski naslov.

Na vaš elektronski naslov bodo iz MC ZoS najkasneje en dan prej poslali povezavo do spletnega dogodka.

S taborniki po ZDA

V torek, 23. marca 2021 ob 19. uri se bodo v MC ZoS podali na online potopisno predavanje po vzhodu ZDA z skupino tabornikov iz Slovenije, ki so se v poletju 2019 odpravili na Svetovni skavtski Jamboree v Zahodni Virginiji. Vodil bo mladinski delavec in tabornik Jani, ki je na omenjenem potovanju vodil skupino mladih tabornikov. Več najdete na tej povezavi.

Kreativni potop: poezija

Kreativni potop je sklop delavnic, ki potekajo dvakrat mesečno preko spleta (dokler ne bo spet možno ustvarjanje v živo ali zunaj). Namenjeni so vsem, ki imajo željo po prebujanju svoje kreativnosti in hkrati spoznati orodja ter metode, ki nas pri kreativnem izražanju podprejo. Udeleženci se bodo prvič kreativno potapljali v četrtek, 25. marca, ob 19.00 uri na platformi Zoom. Nobeno predznanje ni potrebno, le želja po raziskovanju. Več, veliko več najdete na tej povezavi.

Psihosocialna pomoč

V MC ZoS v sodelovanju z DPM spet nudijo brezplačno psihosocialno pomoč, tokrat za otroke in mlade, stare med 7 in 25 let. Individualna svetovanja bodo potekala ob sredah vsakih 14 dni po eno uro, izvajala pa jih bo Helena Ditar, spec. psihoterapije. Obvezne prijave na ta e-mail.

MC ZOS Kahoot! Liga

Prva MC ZOS Kahoot! Liga se je prejšnji teden zaključila, ta teden pa se že začenja nova! Sodeluje lahko čisto vsak. Edino kar mora udeleženec storiti je to, da se na vse kvize prijavi pod istim imenom oz. vzdevkom, da se lahko poteguje za nagrade. Kvizi potekajo vsak četrtek od 10. do 22. ure. Več pa si lahko preberete na tej povezavi.

Zosko

»Čeprav sem trenutno virtualen, sem še vedno vsak dan zate tu, da ti pomagam. Piši mi na info@mczos.si ali pa me pokliči na +386597 32 032 ali 040 699 097, če me potrebuješ,« sporoča Zosko.

Virtualni dnevni center

»V petek med 18. in 21. uro se dobimo v Virtualnem dnevnem centru na Discordu. Če še nisi pri nas, se pridruži na tej povezavi.

»Se vidmoooo al pa sam slišmo, ne skrbi, ne rabiš se pokazat preko kamere, lahko samo vključiš mikrofon :)« sporočajo iz MC ZoS.

Savus

Foto: MC ZoS

Prejšnji članekMinister Počivalšek obiskal ETI
Naslednji članekPester policijski teden