četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

MC Hrastnik se bo polepšal z mozaikom

To veselje Severine Trošt  Šprogar, priznane umetnice iz Trbovelj, se nanaša na mozaik, ki ga bodo ta vikend ustvarile likovnice, ki se tedensko zbirajo v prostorih hrastniškega mladinskega centra. »Oddolžile se bomo za prijaznost, ker lahko koristimo njihov prostor.«
Skupina mozaik, kot so se poimenovale, je nastala leta 2014, ko so se enkrat tedensko srečevale v večnamenskem prostoru Srednje tehnične in poklicne šole v Trbovljah, kjer je Severina vodila brezplačne medgeneracijske likovne delavnice. Njeno idejo, da na stopnišču STPŠ  postavijo mozaik, so sprejele z navdušenjem..

»Tako kot vsak mozaik, bo tudi mozaik v MC Hrastnik imel svojo zgodbo, ki jo bodo povezovali barviti delci in elementi, ki so značilni za naš kraj.
Izdelava mozaikov zahteva veliko priprav, delo poteka dokaj počasi in zahteva veliko potrpljenja,« piše na družbenem omrežju Stanka Bantan.

»Pri izdelavi našega mozaika gre v bistvu za sodelovanje in vključevanje vseh, ki si to želijo. Zbiramo material, ki je v bistvu namenjen za odpad, zbiramo elemente, ki značilno predstavljajo Hrastnik in življenje v tej  dolini, zbiramo dobro voljo in spodbujamo medgeneracijsko sodelovanje. Velik bo približno 18 kvadratnih metrov,« dodaja Severina.

Fanči Moljk

Isti avtor