Na našo objavo fotografije trboveljskih mažoret iz septembrske številke Naša žena, letnik 1985, se nam je oglasila Tatjana Žibret, predstavnica Kulturnega društva plesne skupine (KDPS) mažoret Trbovlje. Povedala nam je, da je na objavljeni sliki v reviji Naša žena prva generacija trboveljskih mažoret. Fotografija je nastala septembra najverjetneje leta 1984 na Dnevih košarke v Zagorju ob Savi.
Čeprav se na fotografiji ne vidi vseh nastopajočih, so takratno zasedbo sestavljale vodnica Romana Srebot, v prvi vrsti: Sabina Korimšek, Iris Količ, Nataša Zgomba, v drugi vrsti: Nina Trdin, Iris Medvešek, Damjana Valenčak, v tretji vrsti: Miri Matko, Tatjana Kompare, Leonida Možgon in v četrti vrsti: Vesna Korbar, Eva Lavtar in Nina Zalezina.

»Obrazi vseh deklet na fotografiji niso vidni, vendar je naša Ema Zalezina od ustanovitve trboveljskih mažoret leta 1983 pridno in vestno vodila kroniko ter zabeležila vse nastope ter imena članic,« je povedala Žibretova. »Kronika se vodi še danes in je vedno na vpogled.«

Tatjana Žibret nam je poslala še nekaj fotografij, ki so nastale na dnevih košarke leta 1984, pa tudi fotografijo iz leta 2013, ko se je po 30 letih srečala prva skupina KDPS mažoret Trbovlje.

ZT

Prejšnji članekMed najboljšimi
Naslednji članekZagorjanke porazile Ljubljančanke